jedz 1x dziennie tylko w DT zaraz po treningu ew. jelsi kiedys wypada Ci posilek - tj. nie ma czasu/nie masz jedzenia - to wtedy tez bierz gainera nie jedz 3x dziennie - tylko jedz normlane posilki gainer jak i bialko - to uzupelnienie diety,spozywa sie je albo zaraz po treningu czy tez przed treningiem bo wtedy szybciej sie strawi (bo to proch a [...]
[...] na kcal wyjdzie ci małe i bez gainera powinieneś sobie dać radę z taką ilością kcal bez problemu. Z kreatyną bym się chociaż rok wstrzymał, bo mięśnie rosnąć będę, a kiedy rozrost się trochę zahamuje, będziesz miał asa w rękawie w postaci nowego bodźca dla nich: kreatyny. Na BCAA szkoda kasy, coś tam da ale na kieszeń nie warto. Może [...]
[...] siebie powiem tak, mialem w swoim zyciu taki okres ze nie dalo sie nic zrobic z tradzikiem, no moze nieznacznie zmiejszyc zaognienie, ale nie do konca, przychodzi taki czas kiedy nalezy podjac walke z tym dziadostwem, na mnie najgorzej wplywaja aktualnie, alkohol wieloprocentowy, papryczki chili, czekolada, mleko i produkty bialkowe na pewno [...]
[...] na nie troszke mieska :) ) Prosilbym aby mi ktos pomogl w ewentualnej poprawie treningu ( Jest w nim wiecej cwiczen, niz normalnie) a takze dokaldniejsze objasnienie co kiedy i jak brac :P I tak mam zakupione: -metanabol bede mial na tygodniu(holenderski) -Vitaral 90 tabletek -Sylimarol 70 mg x 90 sztuk ( w aptece padlo pytanie: [...]
[...] które chciałby zwiększyć swoją masę ciała. Niestety nie zawsze odżywka taka jest dobrze dobrana pod dany organizm. Zdecydowanie warto jest przemyśleć, w jakim celu i kiedy stosować gainer. Przede wszystkim jest to odżywka przeznaczona dla osób z niskim poziomem tkanki tłuszczowej, które, mimo że jedzą ponad 3500-4000 kcal, nie są w stanie [...]
[...] swojego organizmu lepiej dokładać stopniowo i obserwować. Jeżeli sylwetka poprawia się korzystnie śmiało możemy dołożyć kolejne kalorie – co tydzień lub co dwa. Z czasem kiedy nabierzemy już doświadczenia w komponowaniu posiłków warto dodać więcej węglowodanów do posiłku spożywanego po treningu. Może to wyglądać nawet tak, że bezpośrednio po [...]
[...] okres się skończył po prostu trzeba solidniej się przyłożyć do diety i treningu. W diecie na pewno jest problem bo na początku można podejść do diety w sposób nieprecyzyjny kiedy jeszcze nie mamy doświadczenia, ale teraz po roku dietę musisz kontrolować i liczyć jeśli chcesz osiągać satysfakcjonujące wyniki. Jak dozujesz suplementy skoro nie [...]
[...] makarony, płatki, ziemniaki, bataty, pieczywo pełnoziarniste. 3. Oleje, oliwa, masło, jaja, tłuszcze z mięs, nabiału, orzechy, nasiona. Przytrafiają się jednak sytuacji, kiedy to jesteśmy osobą z szybkim metabolizmem i spożywać musimy ponad 4000 kcal. Nie zawsze mamy czas, możliwości i ochotę, aby zjeść aż tyle kalorii. W takiej sytuacji [...]
[...] Gainer (odżywka białkowo-węglowodanowa) – suplement ten ma za zadanie zastąpić nam posiłek w sytuacji kiedy albo nam brakuje czasu albo dieta wymaga zjedzenia tak dużej ilości kalorii, że nie jesteśmy w stanie przyswoić tyle z jedzenia. Standardowy gainer zawiera więcej [...]
[...] Kiedy stosować gainer? Przydaje się również sytuacjach, gdy nie mamy czasu, możliwości na przygotowanie lub zjedzenie posiłku. Jak również bezpośrednio po treningu siłowym, kiedy to nasz układ trawienny nie jest przygotowany do trawienia mięsa z kaszą. Szybkoprzyswjalne białko serwatkowe i wstępnie przetworzone węglowodany sprawdzają się wtedy [...]
[...] sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i innych. -dodatki witaminowo-mineralne: najczęściej witaminy z grupy B, ale niekiedy [...]
[...] sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i innych. -dodatki witaminowo-mineralne: najczęściej witaminy z grupy B, ale niekiedy [...]
[...] sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i innych. -dodatki witaminowo-mineralne: najczęściej witaminy z grupy B, ale niekiedy [...]
[...] Bo nie zdają sobie sprawy, że choroby nowotworowe rozwijają się w większości powoli i bez objawów. Wiesz, dlaczego starsi są ostrożniejsi, niż młodzi? Bo pamiętają czasy, kiedy nie było tylu nowotworów i wiedzą, że to nie przypadek, że na obecnym jedzeniu, chemii - jest więcej. Gdyby młodzi byli mądrzy, to z wiedzą, że żywność jest coraz [...]
[...] do przyjmowania dużych ilości posiłków. Więc lepiej niech je zdrowo i często a ułożenie i trzymanie diety przyjdzie z czase. Gainera może stosować jeśli nie będzie miał kiedy zjeść porzadnego pisiłku i zaszkodzić nie zaszkodzi ale nie może na tym opierać swojego odrzywiania. W chwilach "słabości" albo braku czasu wskazany ale wcale [...]
[...] sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i innych. -dodatki witaminowo-mineralne: najczęściej witaminy z grupy B, ale niekiedy [...]
[...] sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i innych. -dodatki witaminowo-mineralne: najczęściej witaminy z grupy B, ale niekiedy [...]
[...] sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i innych. -dodatki witaminowo-mineralne: najczęściej witaminy z grupy B, ale niekiedy [...]
[...] sacharoza, glukoza, fruktoza, czasem również inne sacharydy, np. Vitargo czy skrobia woskowa, -białko: najczęściej białka mleczne (serwatkowe i kazeinowe), a niekiedy pojawiają się dodatki protein jajecznych, wołowych, pszenicznych, sojowych i innych. -dodatki witaminowo-mineralne: najczęściej witaminy z grupy B, ale niekiedy [...]